Santal Amyris (szantál) Illóolaj - tiszta és természetes

Santal Amyris (szantál) Illóolaj - tiszta és természetes

A szantálolaj illata lágy, mósuszhoz hasonló. Segít tisztán tartani a vér- és nyirokereket, serkenti a vérkeringést, nyugtató hatású. Keleties parfümök illatosítására, de vénás keringési problémák, visszér és narancsbőr kezelésére is használatos.

natural

amyris balsamifera

A haiti szantál fája annyira magas olajtartalommal rendelkezik, hogy a sziget lakói fáklyának használják, mivel sokáig ég. A szantálfából kinyert illóolajnak gazdag, fás illata van, mósuszos és benzoinos jegyekkel. Tulajdonságai nemcsak az aromaterápiában, hanem keringési és nyirokrendszeri problémák esetén is hasznossá teszik.

Nem összetévesztendő a fehér szantálfa (santalum album) olajával - illatuk nagyon hasonló, viszont a a haiti változat ára lényegesen alacsonyabb.

TULAJDONSÁGOK

  • segíti a vér és a nyirok keringését
  • serkenti a vérkeringést
  • nyugtatja az elmét
  • ellazítja az izmokat
  • nyugtató

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

  • visszeres panaszok enyhítésére
  • vénás keringési problémák esetén
  • gyengeség esetén
  • relaxáláshoz, meditációhoz
  • alapjegyként vagy illatfixáló összetevőként parfümökhöz vagy egyéb kozmetikumokhoz
  • narancsbőr ellen
  • élettelen, erőtlen bőrre