Jázmin Illóolaj - tiszta és természetes

A jázmin egy csodálatosan nőies illatú virág, olaja elengedhetetlen összetevője érzéki, virágos, exotikus és vonzó parfümök és kozmetikumok készítéséhez.

Az abszolút kivonatok hasonlóak az illóolajakhoz, viszont sokkal koncentráltabbak. A legtöbb esetben friss virágokból készülnek.
A jázmin kivonata egy széles körben elismert és használt illatosító, melyet minden parfümgyártó használ nőies illatok összetevőjeként.
A jázmin nagyon népszerű a Fülöp-szigeteken, ahol nemzeti jelkép is: többféle szertartásban használják, a hajukba tűzik, koszorút fonnak belőle, a nők fürdővizébe teszik és kókuszolajban macerátumot készítenek belőle, amit aztán bőrápolásra és masszázsra használnak.
A jázmin illata az orgonára és a liliomra emlékeztet, de ezeknél könnyebb és nyersebb.
Az arab jázmin (iasminum sambac) kivonatának illata finomabb és édesebb mint a fehér jázmin (jasminum grandiflorum) kivonatának illata.
A jázmin kivonata főleg nőies, exotikus, virágillatú parfümökhöz, kölnivizekhez ajánlott. Mivel illata komplex és határozott, a jázmin kivonatát leginkább magában használják, mint egyedüli illatosító termék, viszont nem csak parfümökbe használható, hanem egyéb kozmetikumok illatosításához is, melyeknek elegáns illatot ad.