Pacsuli Illóolaj - tiszta és természetes

Pacsuli Illóolaj - tiszta és természetes

A pacsuli olaja regenerálja és vitalizálja a bőrt, késlelteti az öregedést, serkenti a vérkeringést, többféleképpen ápolja a bőrt. Kozmetikumok és parfümök híres illatosítója.

natural

pogostemom cablin

A pacsuli egy bokros évelő növény, mely akár 1 méteresre is megnő, szára erőteljes, levelei zöldek és szőrösek, virágai kicsik, halvány rózsaszín vagy fehér színűek. Ázsia legtöbb trópusi területén megtalálható. A pacsuli levelei nagyon illatosak - ezekből vonják ki a pacsuliolajat.

A pacsulit évszázadok óta mint parfümök illatstabilizálóját használták, de nem volt ritka hogy illatos leveleit becsavarták a selyem, vászon vagy kasmírtekercsek közé. 

A pacsuliolajat a növény fiatal leveleiből vonják ki, melyeket kiszárítanak és erjesztenek mielőtt lepárolnák az olajat. A pacsuli leveleit évente 2-3 alkalommal szüretelik.

Az olaj idővel "beérik" - aromája komplexebb, teljesebb és harmonikusabb lesz.

TULAJDONSÁGOK

  • bőrregeneráló
  • erősíti a vér- és nyirokereket
  • elősegíti a sebgyógyulást, táplálja a bőrsejteket
  • afrodiziákum
  • gombaölő, rovarirtó, rovarriasztó
  • illatosító, szagtalanító

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

  • bármilyen bőrtípus vitalizálására
  • megelőzi a csúnya sebhelyek kialakulását
  • serkenti az új bőrsejtek termelődését
  • keringési problémák, például narancsbőr vagy ödémák esetén
  • impotencia és frigiditás ellen
  • illatosítóként, koncentrációjától függően élénkítő vagy megnyugtató hatással