Petitgrain (keserűnarancs) Illóolaj - BIO

A keserűnarancs illóolaja a kozmetikai iparban külömböző bőrproblémák kezelésére, az aromaterápiában idegi problémák kezelésére használatos.

A keserűnarancsolaj (petitgrain) egyike azon három illóolajnak, amit narancsfából állítanak elő. Ezt az olajat a narancsfa leveleiből és fiatal hajtásaiból nyerik, a másik kettőt a narancs gyümölcséből és virágából (neroli).
A petitgrain olajat régente a narancsfa éretlen, kis méretű terméséből vonták ki, innen ered a petitgrain (petit grain - kis szemek) elnevezés.
A keserűnarancsolaj széles körben használatos kozmetikai cikkek és gyógyhatású készítmények gyártásához, valamint klasszikus összetevője a kölnivíznek.
TULAJDONSÁGOK
- bőrregeneráló
- vitalizáló
- gyulladáscsökkentő
- fertőtlenítő
- baktériumölő
- idegnyugtató, altató, antidepresszáns, kiegyensúlyozó
- csökkenti az idegi görcsöket
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
- BŐRÁPOLÁSHOZ: összetevőként olajakba, krémekbe vagy testápoló tejekbe, olyan bőrproblémák kezelésére, mint a pattanások, kelések, rovarcsípések, öregségi foltok
- AROMATERÁPIÁBAN
- idegkimerülés, depresszió, nyugtalanság esetén
- ellazuláshoz, pihenéshez, pozitív hangulat teremtéséhez
- neurovegetatív egyensúlyzavarok, például álmatlanság, fóbiák, hasgörcs, idegi alapú asztma, mosgásallergia esetén
- görcsös tünetek, mint csuklás (felnőtteknél), köhögőgörcs, menstruációs fájdalmask, izületi fájdalom, reuma, vagy gyermekeknél nyugtalanság kezelésére