Makadámdió olaj - hidegen sajtolt, BIO

Makadámdió olaj - hidegen sajtolt, BIO

A makadámdió olaja segít a bőr túl korai elöregedésének elkerülésében, sejtszinten táplálva a bőrt és elősegítve a bőr integritásának megőrzését. Gyorsan felszívódó, könnyű állagú és védő hatású olaj, mely kiegyensúlyozza a zsíros és vegyes bőrt.

bio

macadamia ternifolia

A makadámiafa Austráliában és Madagaszkár szigetén őshonos, de termesztik Indonéziában, Hawaii-n és Új-Zélandon is. A különleges illatú diót magában vagy ételekben fogyasztják. Nemrég a kozmetikai ipar is felfedezte a makadámia jótékony hatását és elkezdődött kozmetikai célú felhasználása, bőrápoló termékek összetevőjeként. 

A makadámdió olaja palmitolsavban gazdag, hasonló a bőr saját faggyújához. Segít megelőzni a bőr korai elöregedését, sejtszinten táplálja a bőrt, elősegítve ezáltal a bőr integritásának helyreállítását. Védő hatású olaj, mely gyorsan felszívódik, segít a bőr sérüléseinek gyógyításában és a bőr irritációjának kezelésében. Lágy, tápláló, nyugtató és sejtvédó hatású olaj.

TULAJDONSÁGOK:

  • regeneráló
  • bőrlágyító
  • tápláló
  • könnyen felszívódik, nem hagy maga után zsíros nyomot
  • kiegyensúlyozza a zsíros és vegyes bőrt
  • puhává, bársonyossá teszi a bőrt
  • vízelvezető
  • keringést elősegítő hatású
  • enyhe UV szűrő
  • védi a hajat
  • védi a bőrt

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:

  • vegyes, zsíros arcbőrre
  • öregedő és száraz bőrre
  • hegek méretének csökkentésére
  • terhességi csíkok megelőzésére
  • arclemosóként, a bőr tisztítására
  • bőrpír, keringési problémák kezelésére
  • irritált, heges bőrre
  • sérülékeny, igénybevett, érzékeny bőrre
  • masszázsolaj alapjául
  • napozáshoz használatos készítményekhez
  • védi a hajat a külső hatásoktól
  • festett hajra
  • samponok és hajpakolások készítésére