Sárgabarack (mag) Olaj - hidegen sajtolt, BIO

Sárgabarack (mag) Olaj - hidegen sajtolt, BIO

A sárgabarack magjának olaja könnyen felszívódik, fényessé és selymessé teszi a bőrt. Bármilyen bőrtípusra használható, jó alapot képez arcmasszázs olajhoz, segít a kozmetikai hatóanyagoknak és az illóolajaknak mélyen felszívódni.

bio

prunus armeniaca

A sárgabarack az egész világon elterjedt gyümölcsfa. A rózsafajták családjához, azon belül a Prunus nemzetséghez tartozik. A sárgabarackfa eléggé kis növésű, 8-12 méteresre nő meg. Illatos, rózsaszín virágai tavasszal nyílnak. A sárgabarack valószínűleg Örményország területéről származik (innen ered latin neve is) ahol már évszázadokkal ezelőtt termesztették, bár egyes források ázsiai, kínai származásra utalnak. 

A sárgabarack magjából sajtolt olaj könnyű, tulajdonságaiban a mandulaolajhoz hasonló. Sokoldalú alapanyag, mely tökéletesen megfelel sokféle kozmetikumban való felhasználásra. Nem hagy maga után zsíros nyomokat, könnyen felszívódik, használata után nem marad fényes a bőr.

TULAJDONSÁGOK

  • fényessé és selymessé teszi a bőrt
  • bőrlágyító
  • tápláló
  • finom
  • könnyen felszívódik, használata után nem marad zsíros a bőrfelület
  • véd a dehidratációtól
  • erősíti a bőr hidrolipidikus védőrétegét

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

  • minden arcbőrtípusra, főleg a fáradt, élettelen arcbőrre
  • érzékeny bőr ápolására
  • arcmasszázshoz
  • matt, élettelen bőrre
  • smink letisztítására
  • masszázsolaj alapjául
  • a nyak és a dekoltázs bőrének ápolására
  • a szem kőrüli területek ápolására