Fekete kömény olaj - hidegen sajtolt, BIO

Fekete kömény olaj - hidegen sajtolt, BIO

A fekete kömény olaja kiváló öregedésgátó, táplálja és tisztítja a bőrt, segíti a vérkeringést, erősíti a hajat. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, gombaölő és antiallergén hatása is ismert és elismert.

bio

nigella sativa

A kerti katicavirág, másnéven fekete kömény vagy kerti kandilla (nem összetévesztendő a fűszerként használt édes- vagy római köménnyel) a mesés Kelet egyik fűszernövénye volt - már 2000 éve is használták Indiában, Egyiptomban, a Közel-Kelet országaiban étkezésre éppúgy, mint gyógyászati céllal. 

A fekete kömény (Nigella Sativa) magjából nyert olaj többféle hatóanyagot és többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz, melyek hatásossá teszik a száraz, érzékeny vagy irritált bőr kezelésére, és ezek adják nyugtató, vitalizáló, gyulladáscsökkentő és főleg immunerősítő hatását. Ezen tulajdonságai miatt nemcsak kozmetikumok gyártására, de étrendkiegészítőként is egyre elterjedtebb. 

TULAJDONSÁGOK:

  • csökkenti a narancsbőrt
  • allergiás reakciók és fertőzések ellen hasznos hatóanyagokat tartalmaz
  • segíti a bőr regenerálódását
  • gyorsítja a sebgyógyulást és növeli a bőr gyógyulásának sebességét
  • erősíti egyéb kozmetikai hatóanyagok hatását, beleértve a narancsbőr elleni készítményekét is
  • gyulladáscsökkentő
  • tisztítő, védő
  • megerősíti a bőr természetes védelmi rendszerét
  • baktérium- és vírusölő
  • élénkítő

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

  • érett, elöregedett arcbőrre
  • hámló, repedezett bőrre
  • száraz, megkeményedett bőrre
  • bőrápolási termékekbe, bármilyen típusú bőrre
  • a bőr auto-immun tüneteire, ekcémákra vagy pikkelysömörre is
  • külsőleg gyulladások csökkentésére
  • törékeny, károsodott vagy korpás hajra
  • narancsbőrre és egyéb keringéssel kapcsolatos problémákra
  • tisztító kozmetikumokba
  • masszázshoz használatos termékekbe