Immortel virág párlat - BIO

Immortel virág párlat - BIO

Az olasz szalmagyopár (immortelle, helichrysum italicum) párlatának többféle jó hatása van az eltömődött, kuperotikus bőrre. Hatékony ekcémák, pattanások, bőrirritáció esetén, serkenti a vérkeringést, sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatású.

bio

helichrysum italicum

Az igazi virágpárlatok, melyeket réz lepáróval, vízgőz általi desztillációval állítanak elő, tartalmazzák mindazokat a jótékony hatású anyagokat melyek a növényben megtalálhatóak. Minden cseppjükben benne van a növény lényege, hasonlóan az illó olajakhoz, de kíméőbb formában, mely által használható olyan célokra is ahol az illó olajak nem megfelelőek vagy túl erősek.

Az Imortele egész nyáron virágzik, főleg száraz, homokos területeken vagy tölgyerdőkben fordul elő. A növény 15-30 cm-esre nő meg. Sárga virágai még szárazon is megtartják a színüket - innen a név: Immortel.

Kozmetikai célú felhasználás:

  • kometikai célú keverékekben víz helyett, magában vagy más párlatokkal keverve, a vizes fázisnál
  • hígítatlanul használható tonikként, elöregedett, érzékeny vagy száraz bőrre
  • borotválkozás vagy gyantázás után, porlasztva
  • összetevőként bőrregeneráló és hegkezelő termékekbe
  • összetevőként sebgyógyulást elősegítő termékekbe
  • összetevőként vitalizáló krémekbe
  • összetevőként keringési problémák elleni keverékekbe (a narancsbőrt is beleértve), visszérgyulladás, vérömleny, visszér kezelésére
  • összetevőként szemkontúrkrémekbe és a szem alatti sötét karikák ellen
  • összetevőként irritált, pattanásos, kipirosodott bőrre használatos kozmetikumokhoz, egyéb kivonatokkal és növényi olajakkal
  • összetevőként regeneráló maszkokhoz és pattanástalanítókhoz, rózsaszín vagy zöld agyaggal, illóolajokkal és egyéb aktív összetevőkkel keverve

Tulajdonságok:

  • hidratálja, méregtelenít, táplálja és puhítja a bőrt
  • helyreállítja a bőrszövet feszességét
  • aktiválja a vérkeringést, csökkenti a bőrpírt és sötét karikákat
  • elősegíti a bőr gyógyulását, regenerálódását