Apa de Lavanda - BIO

Apa de lavanda este răcoritoare, calmantă și purifiantă, recomandată în special pentru pielea delicată, pielea deteriorată, pielea grasă sau afectată de arsuri solare, iritații.

Poate cel mai renumit arbust cu flori parfumante, Lavanda din care provine acest hidrolat creşte la mai mult de 1000 metri altitudine pe versanţii însoriţi din Provence. Lanurile se colorează cu frumoase nuanţe de albastru-violet încă din luna iunie, şi sunt o imagine emblematică pentru regiune.
Lavanda nu trebuie confundată niciodată cu levănţica (lavandin), iar cea de Provence cu soiurile hibride nepretenţioase.
Lavanda este într-un cuvânt calmant al pielii şi al spiritului.
Denumirea sa provine din latinescul lavare, care înseamnă ”a spăla”, ceea ce demonstrează că utilizarea sa era încă de la acea vreme asociată cu purifiantele fizice şi psihice.
Proprietăţile antiseptice, cicatrizante şi antiinfecţioase ale lavandei sunt cunoscute de secole. Florile de lavandă uscată sunt în mod tradiţional utilizate în săculeţe sau sticluţe pentru parfumarea dulapurilor şi sertarelor, dar în egală măsură pentru a îndepărta moliile. În timpul epidemiilor de pestă, era frecventă purtarea unui buchet din flori uscate pentru a proteja de infecţie.
UTILIZĂRI COSMETICE:
- piele cu tendinţă de îngrăşare
- piele delicată
- piele acneică
- piele crăpată
- cicatrici, iritaţii, plăgi, arsuri solare, pişcături
- scalp gras
PROPRIETĂŢI:
- astringent
- tonic pentru toate tipurile de piele
- purifiant, curăţă şi calmează pielea şi părul
- cicatrizant, facilitează repararea micilor imperfecţiuni ale pielii
- regenerant
- împrospătează pielea
- calmează roşeaţa, arsurile solare, iritaţiile
- repelant de insecte