Glicerină vegetală - puritate 99,5%

Este unul dintre emolienţii clasici folosiţi la prepararea produselor cosmetice. Umectant, catifelant, elasticizant al pielii. Puritate maximă, grad farmaceutic şi cosmetic.

Este unul dintre emolienţii clasici folosiţi la prepararea produselor cosmetice, derivat din hidroliza grăsimilor şi fermentarea zaharurilor.
Se poate include în toate tipurile de produse de îngrijire a pielii, produse de îngrijire a părului, săpunuri, pastă de dinţi, emulsii, odorizante, hidratante şi diverse creme.
Este prezentă şi în ţesutul celular subcutanat, astfel nu este străină organismului uman şi nu va genera iritaţii sau alergii. Are capacitatea de a absoarbe apa din straturile profunde ale pielii pe care o aduce în straturile superficiale. Pentru evitarea deshidratării şi prevenirea evaporării în exces a apei, glicerina trebuie însoţită de uleiuri vegetale emoilente pentru ca straturile profunde ale pielii să nu fie secate.
Glicerina este un bun solvent pentru diferite substanţe, fiind utilizat în gemoterapie, fitoterapie şi homeopatie pentru extragerea unor principii active de origine vegetală.
Cu cât puritatea este mai mare, cu atât se evaporă şi îngheaţă mai greu.
Sinonime: glicerol
PROPRIETĂŢI:
- higroscopic
- bun solvent al elementelor vegetale
- umectant
- catifelant
- elasticizant al pielii
- ajută la dispersarea agenţilor gelificatori
UTILIZARE:
- adăugat în compoziţii cosmetice uleioase în concentraţie de 2 – 8% sau conform reţetei
- adăugat în creme şi loţiuni la faza apoasă înainte de emulsificare, în concentraţie de 2 – 5%
- încorporat în geluri de duş şi baie 1-10%
- în macerate hidroglicerinice până la 70%