Oxid de Zinc

Oxidul de zinc are proprietăți de stimulare a vindecării cutanate, este purifiant, antiseptic şi un excelent filtru UVA şi UVB. În compoziții de machiaj creşte opacitatea altor pigmenți, îmbunătățește aderenţa lor pe piele, este pigment alb.

Este un pigment alb, un ingredient foarte răspândit fiind util atât ca şi pigment cât şi datorită proprietăţilor uşor antibacteriene şi ca stimulant al vindecării cutanate.
PROPRIETĂŢI:
- este purifiant
- un excelent filtru UVA şi UVB
- în compoziţii de machiaj creşte opacitatea altor pigmenţi, şi îmbunătăţeşte aderenţa lor pe piele
APLICAŢII:
Aprobat pentru utilizare în produsele cosmetice pentru buze, pleoape, ten şi unghii