Ulei esential de Guaiac - pur si natural


Apelarea la compoziţii de origine naturală în tratamentul inflamaţiilor din piele este în continuă creştere, uleiul de Guaiac reprezintă o alternativă la produsele sintetice cu un spectru de acţiune identic sau similar.
Extractul de guaiac este inclus şi în formule farmaceutice adecvate de tratare a eczemelor şi dermatitelor şi pentru tratarea diverselor inflamaţii ale pielii.
Azi există produse farmaceutice patentate recent care includ extract de guaiac, ca răspuns la solicitările insistente ale pieţei pentru oferirea de soluţii noninvazive şi fără efecte adverse sau care nu crează dependenţă după aplicare regulată.
Aceste unguente sunt destinate problemelor de piele care sunt cauzate de:
- fungi, bacterii sau viruşi
- stimuli iritanţi de natură mecanică sau chimică
- factori iritanţi de origine psihosomatică
Inflamaţii ale pielii care pot fi tratate cu ajutorul compoziţiilor care includ ulei de Guaiac sunt variate, nu se limitează doar la dermatite şi psoriazis. Extractul ajută şi acolo unde alte tratamente nu dau rezultate.
Uleiul de Guaiac mai este folosit şi în scopuri diferite, de exemplu pentru a intensifica aroma ceaiurilor de lux, sau pentru a dilua uleiul esenţial de trandafir.
PROPRIETĂŢI:
- cicatrizant cutanat şi regenerant celular
- antiinflamator, antiseptic
- promovează vindecarea rănilor şi iritaţiile
- decongestionant venos şi limfatic
- parfumant
RECOMANDAT PENTRU:
- regenerarea pielii
- ameliorarea problemelor de ten
- probleme de piele: iritaţii, eczeme, dermatite
- recuperarea după răni şi arsuri uşoare, înţepături de insecte
- parfumarea cremelor şi diverselor compoziţii cosmetice