Ulei esential de Frankincense - BIO

Ulei esential de Frankincense - BIO
Uleiul esenţial de tămâie sau olibanum cum mai este cunoscut, este benefic atât în parfumerie sau aromaterapie cât și în cosmetice ajutând tenul acenic, îmbătrânit, ameliorează cicatricile, inflamațiile, diversele dureri.

bio

boswellia carteri

Boswellia carteri este un arbust cu frunze penate abundente şi flori albe sau roz pal. Când scoarţa arbustului este tăiată, copacul secretă o răşină pentru a-şi vindeca rana. Lichidul scurs se întăreşte la aer în câteva săptămâni.
Frankincense este cunoscut şi sub denumirea de tămâie sau olibanum. Multe răşini sunt denumite tămâie, însă cea originală este obţinută din arborele de Boswellia carteri.

Răşina extrasă era folosită încă din antichitate în ritualurile religioase, pentru a aduce jertfă zeilor, pentru fumingarea bolnavilor, pentru alungarea spiritelor rele.

Tămâia calmează mintea, încetinind şi aprofundând respiraţia, este excelent pentru a fi utilizat în meditaţie. Ajută pentru a calma anxietatea şi stările obsesive legate de trecut. În vechiul Egipt, femeile foloseau tămâia împreună cu mirul în măşti de întinerire a pielii.

PROPRIETĂŢI:

  • dezinfectant, astringent, antiseptic,
  • tonifiant, regenerant
  • descongestionant bronhopulmonar
  • stimulant al sistemului imunitar
  • cicatrizant

RECOMANDAT PENTRU:

  • probleme de piele: acnee, riduri, vergeturi, inflamaţii ale pielii, furuncule, cicatrici.
  • tenul matur, lipsit de fermitate
  • ten uscat, tern
  • combaterea infecţiilor bacteriene şi micotice, ajută la vindecarea rănilor, ameliorează varicele dilatate
  • util pentru tractul respirator, curăţă plămâmii şi ajută la dificultăţile respiratorii, astm, bronşită, laringită, sinuzită cronică
  • în cosmetice ajută întinerirea pielii, este un bun tonic, eficient în vindecarea rănilor, furunculelor, cicatricilor şi inflamaţilor pielii.
  • dureri reumatismale, artrite, dureri musculare
  • odorizant: purificarea şi dezinfecatrea aerului, eliberarea spaţiului de energii negative