Ulei esential de Petitgrain - BIO

Ulei esential de Petitgrain - BIO
Uleiul esenţial de portocală amară este util în cosmetică dar şi în aromaterapie pentru ameliorarea diverselor afecţiuni cutanate şi nervoase.

bio

bigaradier citrus aurantium

Aceasta este una dintre cele trei uleiuri esenţiale obţinute din arborele de portocal. Uleiul de petitgrain este distilat din frunze şi ramuri tinere, altele sunt obţinute din coaja fructului respectiv din flori (neroli).

Uleiul esenţial de petitgrain a fost cândva extras din portocalele verzi necoapte de dimensiunea unor cireşe, de unde provine şi numele de “petit grain” adică “boabe mici”

Acesta este utilizat pe scară largă în produsele farmaceutice şi de parfumerie, este un ingredient clasic de apă de colonie.


PROPRIETĂŢI:

  • regenerant cutanat
  • revitalizant
  • antiinflamator
  • antiinfecţios
  • antibacterian
  • calmant nervos, sedativ, antidepresiv, echilibrant
  • antispasmodic neurotrop

RECOMANDĂRI:

  • ÎNGRIJIRE COSMETICĂ: ca ingredient în uleiuri, creme sau loţiuni pentru îngrijirea pielii cu probleme: acnee, furunculi, înţepături de insecte, pete de bătrâneţe
  • ÎN AROMATERAPIE:
  • în stări de neurastenie, depresii, agitaţie
  • pentru destindere, relaxare şi pozitivare
  • în caz de distonii neurovegetative: insomnii, fobii, colici, astm pe bază nervoasă, rău de mişcare
  • în caz de dereglări spasmodice: rău de mişcare, sughiţ la adult, tuse spasmodice, menstră dureroasă, artroză şi reumatism, agitaţie la copii