Ulei de Ricin - virgin, BIO

Uleiul de ricin este un ulei renumit pentru proprietăţile de regenerare şi fortificare a părului, genelor şi sprâncenelor. Asigură unghii mai rezistente, hrăneşte şi hidratează tegumentele. Favorizează creşterea părului.

Este o plantă anuală ornamentală răspândită şi în zonele cu climat temperat. În zonele tropicale creşte până la 10m înălţime, tulpina are culoare verde sau roşie, florile sunt de un roşu intens, iar fructul este o capsulă ce conţine 3 seminţe bogate în ulei.
Uleiul de ricin mai este cunoscut şi sub denumirea INCI de ulei de castor, şi este un ulei dens, vâscos şi bogat în acizi graşi. Datorită texturii sale originale, este şi o bază ideală de dispersie pentru pigmenţi în produsele de machiaj.
Proprietăţi
- fortifiant pentru păr, gene, unghii
- promovează creşterea părului
- emolient şi calmant
- umectant
- purifiant
- dispersant pentru machiaj mineral
- reduce petele şi pigmentaţiile pielii
Recomandări
- păr casat, slab, devitalizat
- stimularea creşterii părului
- căderea părului
- probleme ale unghiilor
- întreţinerea genelor
- pete de ficat
- piele deteriorată
- piele întărită şi bătături