Unt de Shea - nerafinat

Unt de Shea - nerafinat
Untul de shea sau untul de Karité este hidratant intens, promovează reînnoirea pielii, accelerează cicatrizarea, calmează pielea iritată, combate ridurile şi semnele de îmbătrânire, ajută la vergeturi, dermatite, păr deteriorat și scalp uscat.

natural

butyrospermum parkii

Untul de Shea se obţine din nucile arborelui Shea-Karité, arbore care începe să rodească după aproximativ 15 ani şi poate da roade de calitate maximă începând de la vârsta de 30 de ani.

Arborele de shea este un foarte important obiect al dezvoltării durabile a economiei rurale africane; începând cu anii `70 s-au depus eforturi considerabile în Ghana pentru a porni activitatea de producţie şi valorificare. 

Untul de Shea este un ingredient de nelipsit din tratamentele cosmetice naturale din întreaga lume, atât în zonele de baştină, cât şi în cele mai luxoase saloane occidentale. A fost utilizat de generaţii în diverse părţi ale Africii în special în Ghana şi Mali pentru proprietăţile sale de hidratare şi vindecare,  aplicat pentru a proteja şi condiţiona pielea şi părul deteriorat de soare, vânt şi alţi factori externi. 

Sinonime: villetaria paradoxa, unt de karité, sheabutter

Proprietăţi

  • hidratant intens pentru pielea uscată şi iritată
  • revitalizant al pielii obosite, uscate, al scalpului
  • calmant, echilibrant
  • anti-inflamator
  • protector solar
  • regenerant, promovează reînnoirea pielii
  • stimulant, activează microcirculaţia
  • cicatrizant, accelerează vindecarea plăgilor
  • stimulează sinteza de colagen
  • previne ridurile şi alte semne de îmbătrânire

Recomandări

  • toate tipurile de piele, în special cea uscată
  • riduri şi semne de îmbătrânire
  • buze şi zone delicate ale feţei
  • pielea iritată de la scutece
  • pielea afectată şi dură sau crăpată
  • vergeturi
  • erupţii cutanate, eczeme, dermatite
  • arsurile solare, răni mici de piele
  • dureri musculare, oboseală, şi tensiune musculară
  • scalp uscat din cauza tratamentelor aplicate pe păr
  • gresarea săpunurilor