Ulei de Struguri (seminte) - rafinat

Uleiul din semințe de struguri este un ulei ușor, penetrant, nu lasă urme grase, asigură o piele fină satinată. Protejează pielea, menţine hidratarea şi combate formarea ridurilor. Conferă strălucire firelor de păr. Ideal ca ingredient pentru masaje.

Extracţia uleiului din seminţe de struguri este de dată relativ recentă, în pofida faptului că viţa de vie este cultivată de mii de ani. Iniţial a fost produs în Franţa şi Italia şi a fost utilizat pentru prepararea salatelor, începând cu secolul XX a fost remarcat şi pentru beneficiile aduse pielii.
Fiind un ulei cu o consistenţă fină, uşoară, se absoarbe rapid în piele şi nu lasă urme grase, putând fi un ideal purtător de elemente active ale diverselor ingrediente cosmetice.
PROPRIETĂŢI:
- hidratant
- tonifiant
- penetrant, nu lasă urme
- catifelant
RECOMANDĂRI:
- tenul gras, predispus la acnee
- tenul uscat, deteriorat
- restabilirea elasticităţii pielii
- ameliorarea ridurilor
- un păr mătăsos dar non-gras
- îmbunătăţirea tonusului şi texturii pielii